Däckfientlig väg ner till Hosjön!

Har skaffat en cykel för att lättare kunna upptäcka och lära känna mina nya hembygd. Glad i hågen med laddad kaffetermos trampade jag i morse iväg med siktet inställt på Hosjön. När jag svängt av från Bladåkersvägen in på grusvägen ner mot sjön blev jag dock tveksam. Vägen var helt täckt av grova sylvassa stenar. Jag cyklade dock vidare. Det visade sig bara bli värre och värre. Faktum är att det inte går att cykla på denna väg. Det finns inga däck som klarar detta underlag. Barn kommer heller inte att kunna hålla balansen. Väl nere vid sjön ställde jag cykeln i det fina cykelstället som står där.

Badplatsen är kommunal så det måste ytterst vara Uppsala kommun som har ansvaret för hur vägen dit ner underhålls. Den är inte enbart till för att köra lantbruksmaskiner på.

Väl hemkommen och naturligtvis med pysande cykeldäck ringde jag Uppsala kommun. Pratade med en vänlig dam som gjorde en felanmälan och lovade att ta ärendet vidare.

Utsikt från min kaffekopp vid Hosjön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s