Vår Paradisby

HBO har gjort en dokumentär om Knutbydramat som har premiär om några dagar. Det känns surrealistiskt att tänka på denna lilla paradisby i sådana termer. När jag går runt här i Knutby så känns dessa händelser så oerhört fjärran. Överallt hörs skratt från glada barn. Cyklarna har plockats fram och våren och sommaren är snart här.

Stämningen i Knutby idag har inga beröringspunkter med stämningen under de stora katastrofernas år. Det kollektiva minnet av händelserna finns dock kvar, även om de som var inblandade har flyttat. Det som hände är återigen en påminnelse om människans mångbottnade natur och att vi alla måste vara vaksamma mot oss själva när vi tvärsäkert tror oss besitta sanningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s